Terug naar het overzicht

Logeion webinar: Online burgerparticipatie, meer bereiken met data

Veel burgers voelen zich betrokken bij hun wijk of omgeving en zetten zich daar vrijwillig voor in. Ze hebben ideeën, maken plannen en praten mee met de gemeente. Burgerparticipatie betekent voor hen: samen bouwen aan de samenleving.

Hoe kun je als gemeentelijke overheid inwoners stimuleren om zich in te zetten voor de samenleving? Dat begint met meer zicht krijgen op wat er onder hen leeft. Data en online communities kunnen je daarbij helpen. Maar welke data mag je en kun je gebruiken, rekening houdend met wetten en regels rond privacy?

We vertellen je er graag meer over in een kort en krachtig webinar, gericht op het slim verzamelen en gebruiken van data bij het bereiken en motiveren van burgers. Je ontdekt welke data je veilig kunt inzetten en welke dilemma’s je daarbij tegenkomt. Ook krijg je inzicht in het opzetten en de werking van een newsroom, waarin je data centraal samenbrengt die voortkomen uit onder meer je eigen nieuwsbrieven en socials.

Datum: 14 september 2023
Tijdstip: nader te bepalen
Locatie: Online

Aanmelden voor het webinar bij Logeion (binnenkort mogelijk).

Wat verder aan bod komt:

1. Praktische tips: hoe zet je online marketing platforms en tools in, zoals Google Analytics, Social Media, Google Ads. Hoe werk je succesvol met een newsroom?

2. Bereik en betrek je doelgroepen: krijg inzicht in de mogelijkheden van adverteren en hoe je webcare een rol laat spelen in het contact met doelgroepen. 

3. Hoe benut je data en welke data kun je binnen wet- en regelgeving gebruiken voor je campagnes?

Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk ontdek je hoe online burgerparticipatie praktisch in zijn werk gaat. Gastspreker tijdens ons webinar is Bas Slutter, veiligheidsmanager gemeente Haarlem. Hij illustreert onder meer hoe data en participatie invloed hebben op het thema veiligheid en op elke manier gemeentelijke veiligheidsadviseurs en communicatieafdelingen hierbij samenwerken. Welke dilemma’s komen zij tegen, op lokaal en op regionaal niveau?

Bekijk ook

Google en AI. Wat gaat er veranderen? En word je straks nog gevonden?

Er zijn veel ontwikkelingen bij Google, het is de zoekbaas eindelijk gelukt om aan boord te stappen van de doordenderende...
Blog
Strategie

Voorkom deze fouten bij het online werven van studenten.

Ieder jaar barst tussen onderwijsinstellingen de strijd om nieuwe studenten weer los. Online campagnes zijn niet meer weg te denken...
Blog
Strategie

4 redenen waarom doelgroeponderzoek de online marketing van jouw zorgorganisatie verbetert

Als zorgorganisatie heb je een boodschap die je graag wilt overbrengen, meestal aan verschillende doelgroepen zoals patiënten/klanten en verwijzers. Hoe...
Blog
Strategie