Terug naar het overzicht

Influencer marketing in het onderwijs

Het concept van influencer marketing is allang niet meer alleen voor hippe kledingmerken of cosmeticalijnen. Ook in het onderwijs bevinden zich krachtige influencers. Samenwerken met deze influencers kan op verschillende manieren waardevol zijn. In deze blog duiken we in de wereld van influencer marketing vanuit het onderwijs.

De Kracht van de Docent-Influencer

Docent-infleuncers hebben een unieke positie als het gaat om het teweegbrengen van positieve verandering. Allereerst hebben zij dagelijks contact met leerlingen op wie zij hun verhaal overbrengen. Daarnaast delen ze hun ervaringen op sociale media zoals TikTok of Instagram waarmee ze nog eens grote groepen bereiken, zoals collega-docenten, leraren in opleiding en ouders, die zij met hun berichten en vlogs positief kunnen beïnvloeden. Dat maakt dat zij een brede gemeenschap weten te bereiken. En dat kan heel interessant zijn!

Werving van nieuwe docenten

Bijvoorbeeld voor het werven van nieuwe docenten. Het lerarentekort is groot, dus hoe mooi is het als je docenten kunt inzetten om andere toekomstige docenten enthousiast maken voor het vak? Door samen te werken met docent-influencers die actief zijn op platforms als Instagram, TikTok en YouTube kun je als school of onderwijsinstelling de realiteit én de positieve kanten van het beroep belichten. Dat kun je op verschillende manieren doen:

Maatschappelijke kwesties aansnijden

Ook voor het aansnijden van maatschappelijke kwesties kan samenwerking met docent-influencers kansen bieden. Naderende verkiezingen, een nieuwe wet, of elk ander belangrijk maatschappelijk onderwerp: deze docenten spelen een cruciale rol in het informeren van verschillende doelgroepen. Want niet alleen de leerlingen volgen deze accounts, maar ook andere potentiële doelgroepen zoals ouders en jongvolwassenen. Zo bereiken docent-influencers algauw een breed publiek met het thema dat jij onder de aandacht wilt brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan het volgende:

In een wereld waar digitale media niet meer weg te denken zijn, biedt influencer marketing via influencers uit het onderwijs enorme kansen. Meer weten hierover? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee!

Dit artikel is geschreven door Daniel. Vind je het een interessant artikel en praat je graag verder over dit onderwerp? Bel Daniel op 071-302 00 77 of stuur hem een mailtje op daniel@olifantmedia.nl

Bekijk ook

Slecht weer op komst? Mooi!

Niets is zo veranderlijk als weer. We praten erover (het is misschien wel het meest besproken onderwerp) en we klagen...
Blog
Google Grants

Google Grants én je Google Ads campagnes: altijd doen! 

Via Google Grants steunt Google goede doelen en non-profit organisaties door hun een gratis mediabudget van 10.000 dollar per maand...
Blog
Google Grants

Zo stimuleer je kaartverkoop met Google Grants

Wat is Google Grants? Hier kan je precies zien wat Google Grants is. Maar hoe zorg je ervoor dat je...
Blog
Google Grants